Saturday, March 19, 2011

Despre amintiri



         Astazi m-au coplesit amintirile, din cauza vremii cred. Am aflat de la o partenera de drum ca in 13 mai va fi lansat filmul " The way", cu Charlie Sheen , o pelicula despre Camino de Santiago, asa ca m-am gandit sa va impartasesc cateva impresii despre cele petrecute in cele 26 de zile, cat a durat calatoria.

     Drumul incepe in Franta, din St. Jean Pied du Port, traverseaza Pirineii si continua de-a lungul Spaniei , parcurgand astfel 820 km. Am luat hotararea de a pleca din nevoia unei pauze departe de tot si de toti, dar cu teama ca nu voi rezista fizic.
   Prima lectie invatata a fost sa nu imi subestimez forta si sa nu spun " nu pot" pana nu am incercat. A fost incredibil pentru mine sa aflu ca pot merge si 45 km/zi intr-o zi torida , ca pot trai o luna cu ceeea ce incape intr-un rucsac, ca nu am nevoie de atatea lucruri care acasa mi se pareau indispensabile , ca pot dormi pe jos intr-o sala de sport, ....ca pot traversa o tara pe jos. 
   Am cunoscut oameni din multe tari , culturi diferite, dar acolo toti eram calatori si ma simteam mai acasa decat in tara mea. Imi amintesc ca un batran din Japonia a ramas fara rucsac si fara bani, dar lumea s-a mobilizat imediat, iar el si-a continuat drumul mai departe , ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
 N-as putea spune care a fost cea mai placuta amintire, insa cea mai pregnanta a fost cea din Hontanas, un satuc in mijlocul desertului, efectiv o groapa in pamant, cu 70 de locuitori.. Dupa-amiaza nu promitea nimic deosebit insa am avut sansa sa particip la o fiesta adevarata , cu specialitati de mancare si vinuri spaniole, dansuri in jurul unui imens foc de tabara , in mijlocul unor oameni extrem de primitori, care ne-au oferit totul in schimbul companiei noastre.
  Intamplari au fost multe, caci fiecare zi era o noua oportunitate , locuri noi , oameni noi . La fiecare cotitura de drum maream pasul curioasa sa vad ce rasare dupa , si niciodata asteptarile nu mi-au fost inselate. Sunt foarte curioasa sa vad filmul, sa vad lucrurile din afara , sa vad locurile prin care am trecut.
 Oricum a fost o experienta pe care o consider cea mai mare realizare a mea si care mi-a schimbat modul de a trai. Viata e cea pe care o traim astazi, nu cea de ieri sau asteptarile pentru ziua de maine. Daca visezi sa faci ceva, incepe de azi , daca nu iti iese, macar ai incercat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...