Friday, September 9, 2011

Motiv de inspiratie

  Astazi m-am trezit cu inspiratie pentru margelit, motivul fiind un obiect realizat de strabunica mea, care din pacate a murit de mult, saraca, si nu a mai apucat ziua in care stranepoata ii va expune o lucrare pe blog.

   Este un articol vestimentar rusesc care se poarta ( sau se purta pe vremea aceea) pe cap, de tinerele casatorite care nu mai puteau iesi in lume cu cositele in vant.  Ma intreb de unde se inspira sa coase atatea modele, mereu diferite, complexe si inedite cand locuia intr-un satuc in care evenimentele deosebite erau cele in care ajungea cursa ( autobuzul)  de seara si ne furisam la poarta sa vedem cine, cum a mai venit . Poate fi talentul pentru culoare, pasiunea pentru ceea ce facea ? La vremea respectiva ( aveam pana in 7 ani cand mergeam in vacante acolo ) nu aveam maturitatea necesara pentru a aprecia si a invata ceva din lucrarile ei . Totusi eram fascinata de cutiutele de margele din "camera din fata" sau " camera de curat", care mirosea a naftalina si stiam ca ascunde lucruri pretioase. Ma rugam de strabunica sa ne dea ( mie si surorii mele) cateva margelute sa ne facem o bratarica , ceva. Evident ca la sfarsitul vacantei nu plecam cu nici unele, toate se rupeau, dar le putea recupera linistita, dupa plecarea noastra, din gusa gainilor pregatite pentru o ciorba sau alta bunatate.
    In final ......ce sa mai zic. Incep sa lucrez ceva din margele, sper sa iasa ...cat sa ma mandresc, ca o urmasa ce sunt.

i: Pictura pe perete

i: Pictura pe perete: Dimensiune perete 200*400 cm, in acril cu efect de crapare.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...