Thursday, May 24, 2012

In Delta

Motivul inactivitatii  pe blog a fost si o mica excursie in Delta Dunarii. Pentru cei care nu au fost , recomand din suflet o astfel de calatorie . Delta e un mic colt de rai, frumos si putin infricosator in acelasi timp. Poate e prea mult spus infricosator, mai mult misterios si surprinzator.
   Eu nici nu stiu sa innot si poate de aceea ideea de apa cat vezi cu ochii imi da fiori. In acelasi timp e o liniste zgomotoasa. Peste tot ceva misuna, se misca , bazaie, zornaie...tot felul de lighioane, mai mult sau mai putin dragute. De la magnificii pelicani cu pieptul sus pana la ( hai sa nu-i cataloghez nicicum) serpi.
Am mers cu o barca mica cu motor, iar pe canale , intre stuf si alte tufe cu denumiri necunoscute mie, isi luau zborul, speriate de zgomotul barcii fel ed fel de pasari suple, cu picioare lungi si cioc ascutit. Majoritatea am inteles ca erau egrete.
  Din loc in loc se deschidea cate un lac plin de nuferi albi si galbeni. Cei albi mi s-au parut mai frumosi dar cei galbeni aveau un miros mai puternic.Cam asta este Delta .

In schimb as vrea sa spun ceva si despre turismul din zona.
Teoretic nu exista. De ce spun asta ? Pentru ca nu exista un Info turist, o barca oficiala cu program, pret, traseu etc. Adica totul e pe dibuite si negociate. Sunt cativa localnici care stau cu barcile la un mic debarcader , majoritatea la a 5-a bere sau mai rau . Cam totul e pe riscul tau . Ca sa nu mai spun ca trebuie sa te mai si intorci putin ca omul are nevoile lui de la atata bere. Oare cum reactioneaza un turist strain ? Sincer nici nu vreau sa stiu . E cam penibil. Nu stiu daca asa e peste tot, dar la noi cam asta s-a intamplat.

Dar sa nu fiu prea critica. In concluzie Delta e un vis frumos. Am postat si cateva poze ca sa fiu mai convingatoare.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...